Inzet van de Leefprofessional

lerend netwerk
Inzet van de Leefprofessional

georg-arthur-pflueger-TeWwYARfcM4-unsplash (1)
Aanleiding

We starten in 2023 met de eerste leergang van het Lerend Netwerk Inzet van de Leefprofessional, omgaan met arbeidsproblematiek.

Inhoud
Het tekort aan medewerkers is een groot probleem is de zorgsector. Maar welk soort deskundigheid is eigenlijk nodig in de zorg? Hebben we voor de verpleeghuizen voor alle werkzaamheden een vig’er nodig of kunnen ook andere vaardigheden en ervaringsdeskundigheid een rol spelen?

De leefprofessional is een metafoor om tegenover de zorgprofessionals iemand anders neer te zetten en het gesprek te voeren over welke werkzaamheden door een leefprofessional gedaan kan worden en welke door een zorgprofessional. Het deprofessionaliseren van de zorg is een belangrijke methode om de beschikbare capaciteit die er is, zo gericht mogelijk in te zetten. Door de herschikking ontstaat er zicht op andere professionals die een bijdrage kunnen leveren.

Hoe werkt het?

Wanneer bijeenkomsten specifiek geschikt zijn voor collega’s in een bepaalde rol, dan is dit aangegeven bij de bijeenkomst. Voel je vrij om hen uit te nodigen mee te gaan. De bijeenkomsten vinden centraal in het land plaats of soms op locatie één van de deelnemers. Mogelijk wordt er online een aantal sub bijeenkomsten gepland.

Start

Bij voldoende animo wordt u uitgenodigd voor de startbijeenkomst om gezamenlijk het programma scherp te maken. Daarna ontvangt u het programma en de bijbehorende kosten en kunt u zich definitief aanmelden.

De startbijeenkomst vindt plaats op 13 maart 2023 om 15.00 uur.

Deelname leergang 1

1
Aanmeldingen leergang 1

Leergangen

Meer informatie

Peter Hoekstra

Peter Hoekstra

Zoek contact met Peter voor meer informatie over dit lerend netwerk.

Wil je meer informatie?
Neem contact met ons op